Jeroen Achtien

"You eat first with your eyes"

Over Jeroen Achtien

Voor Jeroen draait high cuisine om een verfijnde balans. Om het vinden van harmonie, met fermentatie als extra uitdaging om ingrediënten in vernieuwende en gedurfde vorm samen te brengen. Jeroen heeft in de loop van zijn carrière op veel verschillende plekken gewerkt. Kort nadat hij had deelgenomen aan de culinaire wedstrijd van het Institut Paul Bocuse in Lyon, Frankrijk, kreeg hij zijn eerste ervaring met een Michelinsterrenrestaurant. Al snel kreeg hij een baan aangeboden bij restaurant De Librije, dat toen ook drie Michelinsterren had. Na meer dan acht jaar bij De Librije gewerkt te hebben – van juniorchef tot chef-stationschef tot souschef tot chef-kok- begon zijn carrière in Zwitserland, waar hij eigenlijk per toeval terecht kwam. Hier verdiende hij zijn 2 Michelinsterren in Restaurant Sens in Vitznau in Zwitserland en werd hij door Gault&Millau uitgeroepen tot Discovery of the Year in 2019, tot Promise of the Year in 2022 en ontving daarnaast een 18/20 score in 2022. En nu, in 2023, staat Jeroen Achtien voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière als chef-kok. Hij is benoemd tot chef van Inter Scaldes – een restaurant dat onderdeel is van Pillowshotels- met een rijke geschiedenis en een welverdiende reputatie. Het is een beloning voor zijn toewijding, passie en onvermoeibare werkethiek.

OVER DE SAMENWERKING

‘You eat first with your eyes’, is een van de uitspraken van Jeroen. Dat geldt niet alleen voor het eten, maar ook voor de omgeving waar je het in bereidt. De luxueuze keukens van The Kitchen Art Studios inspireren tot het koken van de meest bijzondere gerechten in de meest bijzondere ruimtes. Daar ligt weer een verband met Pillows hotels, die altijd in exclusieve panden gevestigd zijn. Omdat we allemaal hetzelfde nastreven hebben we unaniem besloten tot een mooie samenwerking. We hebben voor deze samenwerking bewust gekozen voor next125: een merk met kwalitatief hoogwaardige materialen en die altijd garant staat voor de meest exclusieve uitstraling. Een merk dat hierdoor perfect bij ons aansluit en wij vanuit The Kitchen Art Studios graag een hoofdrol spelen in de keuken van 2-sterren chef-kok Jeroen Achtien. De exclusieve uitstraling van de keuken zal versterkt worden door de combinatie met de nieuwste lijn van Siemens en een unieke werkbladenlijn binnen Dekker. Jeroen gaat ons verrassen met de meest bijzondere gerechten en zal alles delen over zijn ervaringen van en in de keuken.

Gerechten van Jeroen Achtien
Gerechten van Jeroen Achtien
Foto gerechten maken Jeroen en Sanne

OVER PILLOWS

We vergeten vaak hoeveel moois er nog te ontdekken valt in Nederland en België. Bij Pillows Hotels is het echt genieten. U voelt, ziet en proeft hier de aandacht tot in de kleinste details. Karakteristieke panden, op perfect gelegen locaties, in het centrum van bruisende steden of juist omgeven door prachtige natuur. De hotels zijn ingericht als een elegant woonhuis en iedere kamer voelt als op maat gemaakt. De interieurs kenmerken zich door een combinatie van eigentijds en tijdloos design en hebben een ingetogen luxe uitstraling. De rijke, warme materialen en het rustige, lichte kleurgebruik vormen het decor voor een zalig verblijf. De restaurants combineren heerlijke culinaire gerechten en eervolle vermeldingen in Michelin Bib Gourmand & GaultMillau met een ongedwongen, warme sfeer vol unieke verrassingen. Ieder hotel is uniek, maar overal ervaart u de heerlijke bedden – opgemaakt met het fijnste bedlinnen van Egyptisch katoen -, de zalige gerechten en de uitermate vriendelijk sfeer.

"High cuisine draait om een verfijnde balans"

Jeroen Achtien