Recept Jeroen Achtien: Luxe Chocolademousse

Recept voor thuis!

BIJZONDERE CHOCOLADEMOUSSE VAN JEROEN ACHTIEN

Bij Pillows Hotels houdt men ervan om iedereen te laten genieten van goed eten. Het liefst in hun eigen restaurants, maar net zo goed delen ze graag recepten voor thuis. Zeker in deze tijd. Dit recept voor een overheerlijke chocolademousse is perfect als heerlijke dessert. Exclusief gemaakt voor The Kitchen Art Studios.

GEKARAMELISEERDE HONINGCRUMBLE MET HAVER EN PISTASCHE

  • 250 gr havervlokken
  • 100 gr pistache gehakt
  • 25 gr olie
  • 80 gr honing


Bak op bakpapier op 170 graden ongeveer 15 tot 20 minuten totdat het goudbruin en de honing licht gekarameliseerd is. Laat volledig afkoelen en brokkel tot een mooie cruesli. 

"Deze smaakvolle en bijzondere chocolademousse is een smaakexplosie voor iedereen!"

CITRUSGEL

  • 110 gr citroensap
  • 12 gr sushi azijn
  • 60 gr suiker
  • 60 gr water
  • 4 gr agar
  • 1 gr citras

Doe alles behalve de agar in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg de agar toe en laat 3 minuten zachtjes koken. Giet uit in een bak en laat opstijven in de koeling. Zodra het uitgehard is tot een harde gelei, maal je dit fijn (bij voorkeur in een thermoblender op 38 graden tot een gladde massa. Giet in een spuitzak en laat weer afkoelen.

CHOCOLADEMOUSSE

  • 381 gr melkchocolade (callebout)
  • 186 gr melk
  • 375 gr room
  • 3 st gelatine

 

Breng de melk aan de kook. Haal de melk van het vuur, voeg de chocolade toe en los op met een garde. Voeg de gelatine toe laat de massa op kamertemperatuur terug koelen totdat deze nog net niet opstijft van de chocolade en gelatine. Sla de mousse op tot net iets stijver dan yoghurt dikte. Meng de massa’s samen en stort uit in een cocktail- of dessertglas* (aanbevolen hoeveelheid, 125 gr pp) Serveer met vanille-ijs of nog beter, met vlierbloesemroomijs (Roomijs basis met 10% onbewerkte vlierbloesem 1 nacht koud laten trekken. Zeven en opdraaien).

VLIERVLOESEMSCHUIM

  • 0,5 liter yoghurt

Plus 50 gr verse vlierbloesem (is het seizoen voorbij, dan kun je het bij yoghurtschuim laten of aan de yoghurt een ½ eetlepel rozenwater toevoegen voor een rozenschuim). Doe ze samen in een vacumeerzak en laat een nacht trekken in de koeling. Zeef de yoghurt en doe dit in een kidde met 1 patroon. Goed schudden en een uur laten liggen in de koeling. Klaar voor gebruik!

VLIERVLOESEMPOEDER

  • 25 gr Vlierbloesem, gedroogd en tot poeder gemalen
  • 75 gr Poedersuiker

 

Meng samen bewaar droog tot gebruik.

CREËER!

Pak een mooi dessertglas* en schenk hier de chocolademousse in. Doe hier een flinke schep vlierbloesemschuin op. Schenk hierover de citrusgel en strooi de gekaramelliseerde honingcrumble erover. Strooi als laatste met een zeefje het vlierbloesempoeder over het dessert. Rasp ter garnering een beetje sinaasappelzest over het dessert.

Enjoy the taste!

Geïnspireerd geraakt?

Bekijk dan de video van het complete recept of vraag ter inspiratie onze inspiratiebrochure aan.
Meer weten over deze prachtige next125 keuken waarin & de Siemens apparatuur waarmee dit prachtig dessert gemaakt is?