Radical-Material
BEELD: KH Systemmobel
Monique van der Reijden:
Radical-Material
Radicaal anders; een nieuwe stoere, industriële-architectonische sfeer manifesteert zich in de high-end keuken. Materialiteit staat centraal. Roestvrijstaal maakt een harde comeback en strakke blokvormen en verticale lijnen domineren. Een grillig rotsblok is het nieuwe sculptuur in de keuken. Alles is ‘nagenoeg onaantastbaar’ en zonder overbodige decoraties ontworpen. Zelfs onzichtbaar koken is nu een realiteit. Er zijn geen zachte organische kleuren of (afge)ronde vormen meer. Mannelijk en robuust is het mantra met grijs, antraciet, zilver en blauw als trendkleuren. Alle aandacht gaat uit naar metaal en rotsachtige steenoptieken met graniet ‘in the picture’ in combinatie met strakke architectonische vormen en gelaagdheid in het ontwerp.
METAAL ALS HERO
Het keukeneiland als metalen sculptuur in de open leefruimte. Gemaakt van roestvrij staal met een verweerde of geborstelde optiek, maar ook andere materialen met een metallic look zijn in opkomst. Veelal in combinatie met de grijze natuursteensoorten voor een clean en brutalistisch beeld. Maar ook in verlichting en design accessoires maakt chroom, aluminium en rvs een grote comeback.
STYLINGTIP: "Door ‘metaal’ tot in de kleinste details terug te laten komen versterk je de brutalistische, nieuw-industriële sfeer. Voor een decoratieve styling van de eettafel zijn metalen accessoires in opkomst. Deze Limited Edition bestek set van Alessi is gemaakt van roestvrij staal en ontworpen door de beroemde multidisciplinaire designer Virgil Abloh."
IN THE MOOD FOR BLUE & GREY
Dit keukenontwerp laat radicaal anders een mix van kleuren en materialen zien met een koelere look & feel. De donkergrijze fronten van steenfineer hebben een voelbare structuur en de diepblauwe fronten van het keukeneiland maken de keuken uniek en modisch.
Het keukeneiland heeft een glijdend stenen werkblad. In de oorspronkelijke positie bedekt het de kookplaat, en in de uitgeschoven heb je een kleine, gezellige zithoek.
INNOVATIE
The Kitchen Art Studios staat vooraan in de toepassing van hightech apparatuur en in samenwerking met Gaggenau ben je verzekerd van innovatieve en hoogwaardige keukenapparatuur. Zo is een prachtig detail in de 400 Serie de bedieningsknoppen voor de (Vario) 400 serie kookplaten die een robuuste en hightech look hebben.
FOCUS OP DUURZAAM & KWALITEIT
Metaal is het meest duurzame materiaal voor in huis en vertaalt zich in deze trend vooral in de koelere zilverkleurige optieken van roestvrij staal en aluminium. Exclusief maatwerk is het kenmerk voor The Kitchen Art Studios met de expertise van elke architect om de materialenmix uit de keuken en de sfeer ook in de rest van het interieur door te voeren.
STYLINGTIP: RAUW & ROBUUST
Voor het decoreren van de open keuken in de trend Radical-Material is de stylingtip om naar robuuste en meteoriet-achtige vormen te zoeken: stoer, handgemaakt en robuust-grof. De schaal van Jesper Eriksson doet denken aan een meteoriet met z’n onregelmatige, gefacetteerde oppervlak. De blauw geglazuurde vaas van Floris Wubbe doet denken aan een industrieel tandwiel en heeft geen bloemen nodig voor een decoratief effect.
MAT IS DE NIEUWE LOOK
In de nieuwe radicaal stoere look voor de keuken past de nieuwe generatie apparatuur met een matte optiek goed. De zwart matte collectie van Barazza ‘blends’ perfect met de antracietkleurige kastdeuren waarvan de natuursteen optiek levensecht is dankzij de voelbare structuur. Ook bij Miele zien we de matte look in zwart zoals deze kookplaat; een wereldprimeur op het gebied van inductiekookplaten met geïntegreerde afzuigkap: de KMDA 7876 FL 125 Gala Ed met matzwarte glaskeramiek. Het nieuwe glaskeramiek biedt nog twee voordelen: een extreem hoge krasbestendigheid en een anti-vingerafdrukfunctie.
BEKIJK HIER HET KLEURENPALET VAN THE RADICAL-MATERIAL KEUKEN
Ultimate Grey
Quiet Shade
Riverside
Inspiratiebrochure aanvragen
Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!
BEELD: GAGGENAU