Force of Nature

BEELD: ARAN-Cucine_Anta-Rigoletto_LAB-13

Keukentrend Force of Nature
AEG Ecoline

Monique van der Reijden:

Force of Nature

De kracht van de natuur komt tot uitbarsting in de keukentrend Force of Nature. Meer dan ooit komt de wilde natuur tot leven in de keuken met voelbare dikke structuren en zichtbare houtnerven van het nu donkergekleurde hout. Zeldzame natuursteen optieken in marmer, rammed earth, travertin en onyx springen eruit doordat de adering zeer uitgesproken is in kleur en XXL-dessins.

Soms doet een echt rotsblok zijn intrede als onderstel voor een keukenblad of eettafel. De sfeerbeleving in deze keuken is robuust, warm en krachtig. De vormgeving van de keuken wordt complexer door het spelen met hoog-laag contrasten, geschaarde blokopstellingen, U-vormen en gelaagdheid in de achterwand-keukenkasten.

In volume en opbergmogelijkheden wordt deze trendkeuken groter. Met plafondhoge keukenwandkasten, extra pantry, en meerdere monoblocks neemt de functionaliteit toe. De warmrode accentkleur verrijkt de aardse, warme en natuurlijke beleving. Niet alleen toegepast in bijvoorbeeld behang of muurverf, maar ook in de stoffering van zitmeubelen, vazen, servies en accessoires. Dit is ook weer door te vertalen naar de rest van het interieur.

DE BAHIA KEUKEN

De Bahia keuken heeft een warme, robuuste en exclusieve uitstraling dankzij het donkergekleurde houtfineer met een verticale groefstructuur waardoor de tactiliteit toeneemt en de totale sfeer nog natuurlijker aanvoelt. Dit verhoogt meteen het gevoel van well-being. Nieuw is het kleurcontrast tussen het walnotenbruin en de licht naturellen fronts van het keukeneiland. Het licht-donker contrast geeft de keuken een frisse en modernere look & feel. Ook het zwarte geometrische lijnenspel en de nis waarin het zilver metallic eruit springt versterkt het modernisme.

Keukentrend Force of Nature
Leicht

STYLINGTIP: "Kelly Wearstler is als architect en designer wereldberoemd. Van spectaculaire interieurs tot het nieuwe servies voor Serax; alles is ‘on trend’ en zeer decoratief voor het oog. Ontdek de allure van de Zuma collectie waarin ze zwart en karamelbruin mixed met streep en ruitdessins."

Keukentrend Force of Nature
Eggersmann Skywalk

SCULPTURE ISLAND

Met deze keuken wordt het traditionele monolithische karakter van het klassieke keukeneiland doorbroken. De twee ‘drijvende’ elementen gemaakt van de luxe materialen graniet en brons-messing maken van het kookeiland een exclusief sculptuur. De apparaten zijn niet zichtbaar en de diepliggende nis met functionele werk en spoelplek is sfeervol en warm maar niet te ‘aanwezig’.

De donkergekleurde houten keukenwand reikt tot aan het plafond voor optimale opbergruimte en het hoger doen laten lijken van de ruimte. Ook hier weer de ribbelstructuur voor een meer ambachtelijk en stoere uitstraling. Deze keuken straalt ‘power’ uit op een originele, minimalistische en architectonische manier. De kunstzinnige vormen en de materialen maken dit ontwerp zo apart en vernieuwend.

Gaggenau
Gaggenau

DE KUNST VAN REDUCEREN

De ‘Essential Induction’ van Gaggenau is een innovatie in zijn puurste vorm: een kookplaat en werkblad gecombineerd in één. Niet meer dan drie subtiele elementen zijn zichtbaar op dit sculpturale kookeiland; een punt, een oppervlak en een knop. Dankzij het enkele oppervlak zonder barrières, frames of gaten kan het naadloos in elke woonruimte worden geïntegreerd en biedt het een hoogwaardige kookervaring en de grootst mogelijke vrijheid om te

ORGANISCH

Dicht bij de natuur staan met organische accessoires zoals deze lepels, geïnspireerd op de vorm van kronkelende rivieren en paden in de natuur. De Meanderlepel is gemaakt van gebrand essenhout en heeft zichtbare nerven, waardoor het een subtiel en intrigerend patroon krijgt. Functioneel maar tegelijkertijd ook decoratief op tafel.

"Een combinatie van de kleuren Coffee Bean, Cacao Brown en Pomegranate zorgen voor een natuurlijke sfeer in uw luxe keuken"

DONKERHOUT MET RIBBEL TEXTUUR

Dit nieuwe Ridgeline houten oppervlak – gemaakt door Schotten & Hansen voor Gaggenau, heeft een unieke grove 3-dimensionale textuurlaag geïnspireerd op de bergrug van de Alpen tussen Beieren en Italië. Deze keuken heeft een outdoor look uitstraling zo robuust en natuurlijk voelt het donkergekleurde hout aan. Het high-end gevoel ontstaat door het strakke lijnenspel en het roestvrijstalen keukenblad.

Keukentrend Force of Nature
Gaggenau_MDW24_6
keukentrend Force of Nature
Architecture Internationale

IN FACET

Facetvormen winnen meer terrein in de vormgeving van het keukeneiland. Ook hier geldt de behoefte aan een meer unieke vormentaal in de totale beleving van het interieur met het keukeneiland als centraal en kunstzinnig middelpunt. Het groen-vergrijsde gemarmerde natuursteen geeft het eiland ook een natuurlijke uitstraling voor een warme en huiselijke sfeer.  De vitrinekast in de houten keukenkast geeft eveneens een meer interieur-gevoel aan deze trendkeuken.

VRAAG HET THE KITCHEN ART STUDIOS

Met maatwerk is de ‘Sky the limit’ in het vormgeven van je ideale droomkeuken.
De combinatie van recht en rond in een keukeneiland opstelling heeft een decoratieve maar ook een sociale functie. Het is gezellig en uitnodigend om aan dit keukeneiland te gaan zitten. De warme uitstraling van het geribbelde houtfineer in combinatie met de donkere marmerlook en de trendkleur donkergroen is een perfect uitgangspunt voor de sfeer in de rest van het interieur.

BEKIJK HIER HET KLEURENPALET VAN THE FORCE OF NATURE KEUKEN

Coffee Bean

Cacao Brown

Pomegranate

Inspiratiebrochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!

BEELD: GALERIESTIMMUNG_LAETITIA_JACQUETTON