Frederik Roijé

frederik-roije-lampen-hout

Grens overstekend en onderscheidend design

Frederik Roijé

Creativiteit en innovatieve ontwerpen. Die kenmerken typeren Frederik Roijé. Kwalitatief hoog design staat centraal in de ontwerpen van de diverse producten. Frederik Roijé creëert onder andere de meest luxe en hoogwaardige verlichting met een industriële touch. De kunstenaar steekt grenzen over om zicht te blijven onderscheiden door exclusief en innovatief design.

COLLECTIE ARCHITECT FREDERIK ROIJÉ

De collectie onder de naam van architect Frederik Roijé is wereldwijd bekend. Naast eigenzinnige designlampen bestaat de collectie uit hoogwaardige meubels en accessoires. De succesvolle collectie blijft groeien en wereldwijd uitbreiden.

SAMENWERKING LEICHT KÜCHEN

De prachtige designlampen uit de Frederik Roijé collectie hingen eerder al boven een speciaal samengestelde Leicht keuken door Ulrike Kolb in de showroom in het Duitse Waldstetten. Het dakraam in combinatie met de verlichting zorgt voor de unieke lichtinval waardoor de keuken helemaal tot zijn recht komt. Laat je inspireren door het keukenmerk Leicht.

LIGHTNEST FOC

Het ontwerp LIGHTNEST FOC is volledig geïnspireerd op de schoonheid van de natuur en de unieke vormen. De vorm van de wandlamp doet denken aan een groep zachte paddenstoelen die licht verspreiden dat elke ruimte op een uitzonderlijke manier zacht verlicht. De techniek van 3D-printen, waarmee ontwerpers ondenkbare vormen kunnen creëren, heeft de realisatie mogelijk gemaakt van nooit eerder geziene details, zoals kleine plooien die doen denken aan de hyfen van paddenstoelen. Maar dit is slechts een van de vele interpretaties die mensen aan het designstuk kunnen geven. De wandlamp doet ook denken aan een wolk of zelfs een kwal.

Frederik Roije ufo lamp
Frederik Roije grote lampen schiphol

LAMPSCAPES XXL

Deze enorme lampscapes XXL zijn volledig gemaakt van Corian; het materiaal dat ook veel gebruikt wordt voor hoogwaardige keukenwerkbladen. De lampen zijn voorzien van LED licht. De lamp is een voorbeeld van een hoogwaardige designlamp uit de collectie van Frederik Roijé, speciaal gerealiseerd voor een project op Schiphol Airport.

SPINELESS LAMPS

Deze bijzondere Spineless Lamps designlampen hebben door het maakproces allemaal een eigen karakter en uitstraling gekregen. Tijdens het bakken in de oven veranderen de lampen van vorm door het gebruik van verschillende diktes porselein en baktemperaturen. Het resultaat: unieke designlampen met allemaal een eigen karakter en uniek op hun manier.

UNIEKE BORDEN

Naast de prachtige designverlichting zijn de Shades of plates uniek in de collectie van Frederik Roijé. De borden zijn geïnspireerd op porseleinen borden uit de Gouden eeuw. Ze zijn vertaald naar een uniek hedendaags design met uitgefreesde gaten. De Shades of plates passen helemaal bij uw designkeuken.

Geïnspireerd geraakt?

Bent u benieuwd naar meer designwerk van Frederik Roijé? Klik dan hier om op de website van Frederik Roijé te komen.
Vraag ter inspiratie onze inspiratiebrochure aan.