Vijf Architectonische Hoogstandjes

Gardens Bay Singapore
Gardens by the Bay - Singapore

Wereldwijde inspiratie

VIJF ARCHITECTONISCHE HOOGSTANDJES

Overal om u heen kunt u inspiratie opdoen. Of u nu een wandeling vlakbij huis maakt of op vakantie bent naar het buitenland; echt overal zijn unieke schatten te ontdekken die perfect door te vertalen zijn in uw unieke woonwens. Ter inspiratie hebben wij 5 meest unieke en inspirerende plekken in kaart gebracht.

"Inspiratie is overal; in gebouwen, vervoer, natuur: overal waar u kijkt vindt u nieuwe schatten."

Al Khazneh, Petra - Jordanië
Dekker Zevenhuizen
Vorige slide
Volgende slide

1. PINK TREASURY IN PETRA

We beginnen in Petra, Jordanië bij een van de oudste architectonische hoogstandjes. Via de Siq – de Schacht – een route van ca. 1.2 km door een smalle spleet met hoge zandsteenwanden doemt Al Khazneh op. Ook wel De Schatkamer genoemd. Het is slechts een klein deel van een grote nederzetting vol bezienswaardigheden, maar het is met haar imposante uiterlijk echt een uniek hoogtepunt. Beïnvloed door de Griekse cultuur is deze graftombe – die eruit ziet als een tempel – uitgehouwen uit een zandstenen rotswand in 85 en 84 voor Christus. Een puur staaltje echte ambacht.

2. EXTRAVAGANT LIVING IN MONACO

Living the good life in Vorstendom Monaco. Het op een na kleinste land van Europa zorgt met haar extravagante hotels, limousines en privéchauffeurs voor een groots aanzien. De straten staan vol Bugatti’s, MC Larens, Maserati’s… noem maar op, een waar walhalla voor autoliefhebbers. Ook het bekende casino Monte Carlo is zowel van buiten als van binnen een bezoekje waard. Een van de trends die we terugzien in de moderne living zijn organische vormen en natuurlijke materialen veelal milieubewust geproduceerd.

Monaco
RATIONAL
Vorige slide
Volgende slide
Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi
Dekker Zevenhuizen
Vorige slide
Volgende slide

3. FAIRYTALE ATMOSPHERE IN ABU DHABI

Van het op een na kleinste land gaan we naar een van de grootste moskeeën ter wereld: De Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi. Vernoemd naar sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, de grondlegger en eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten, die er ook begraven ligt. De moskee is voorzien van 82 (!) koepels die – evenals een groot deel van het interieur – verfraaid zijn met wit marmer. Daarnaast zijn er 7 imposante kroonluchters gemaakt van goud en koper, waarvan de grootste zelfs 10×15 meter is. De combinatie van de koepels met marmer en goud alsmede de geplaveide vloeren met bloemmotief geven het geheel een sprookjesachtige uitstraling. Metallics als koper, brons en goud zien we regelmatig toegepast worden in de luxury interiors. Van koperkleurige kranen tot donker marmeren werkbladen met prachtige gouden adering. Uniek, vooruitstrevend en tijdloos tegelijk. Deze trend is tevens waarneembaar op het gebied van verlichting als statement en ware eyecatcher.

4. LUXURIOUS LIVING IN DUBAI

Dubai: een Arabische stad met allure. Een stad van overdaad en extreme luxe waarin alles wat onmogelijk leek toch mogelijk blijkt. Een groep kunstmatige schiereilanden in de vorm van palmbomen aangevuld met een marmeren winkelcentrum en indrukwekkende jachthaven zijn ultieme voorbeelden van haar grenzeloze weelde. Of wat te denken van Dubai Burj Khalifa, een prachtige wolkenkrabber van ruim 828 meter hoog! Daarnaast siert tegenwoordig Dubai Frame – twee torens van 150 meter hoog met daartussen een glazen brug – de skyline. Gebouwd op de grens van het oude en nieuwe deel vormt dit de eyecatcher van deze bijzondere stad. Ook in de moderne keuken kan een ‘frame’ gecreëerd worden door bijvoorbeeld een kamerhoge design kastenwand die een mooie eyecatcher vormt.

Dubai Frame
Rational
Vorige slide
Volgende slide
Marina Bay Sands
Architecture Internationale
Vorige slide
Volgende slide

5. NATURAL DISTINGUISHED IN SINGAPORE

De Super Trees in de Gardens by the Bay symboliseren Singapore als ultieme stad om in te werken en leven en maken haar een van de toonaangevendste wereldsteden van de 21ste eeuw. Een ander technisch hoogstandje is haar vliegveld Changi Airport; de integratie van natuur en techniek onder een opvallende koepel van glas en staal vormt een ware bezienswaardigheid. Echter, het meest indrukwekkende stukje architectuur is toch wel Marina Bay Sands; dé bestemming voor iedereen die van luxe houdt. In de torens bevinden zich extravagante hotelsuites en een ultieme verzameling van designer boetieks. Het park – inclusief overloop zwembad – bovenop de drie torens op ca. 200 meter hoogte maakt van het bezoek aan Singapore een onvergetelijke ervaring. Ook in de high-end keuken is de opkomst van vloeiende lijnen en organische vormen niet meer te stoppen.

Wij inspireren u graag!

In Singapore zien we duidelijk dat iets dat noodzakelijk is en functioneel moet zijn ook heel mooi kan zijn. Uw Kitchen Art Studio helpt u graag met het realiseren van uw unieke droomkeuken als ‘state of art’ in uw living. Wij inspireren u graag met onze nieuwste trends. Vraag ter inspiratie onze inspiratiebrochure aan.