Well-Being

Well being keukentrend
Tubes, Studio MILO -Diorama EU

Monique van der Reijden:

Well-Being

De sfeer in deze nieuwe lichte trendkeuken is kalmerend, clean en ruimtelijk. Opvallend is de verfrissende opkomst van het ‘nieuwe wit’, lichte naturellen en trendkleuren die refereren aan water en lucht. Het verkoelende gevoel in de nieuwe luxe keuken wordt versterkt door het gebruik van aluminium, rvs en zilveroptieken in combinatie met ton-sur-ton blauw. In materiaalgebruik is glas, natuursteen, keramiek en beton actueel. De nieuwste woontrends laten reflecties, glans en spiegelingen zien die ook in de high-end keuken het gevoel van luxe verrijken. In deze oase van rust beleven we de keuken als een ruimte voor well-being.

Bij The Kitchen Art Studios sluit het keukenontwerp naadloos aan bij de lifestyle en smaak van de opdrachtgevers. De totale sfeerbeleving is persoonlijk, luxe én voelt natuurlijk aan door het mixen met luxe materialen zoals marmer en onyx met high tech materialen zoals Fenix, Corian en Hi-Mac. De synergie tussen functionaliteit en sfeer loopt over van de keuken naar de zitkamer en steeds vaker het terras. In het ontwerp van deze trendkeuken wordt leegte als luxe ervaren. Vandaar dat bovenkastjes in z’n geheel weggelaten worden. Muren worden met leemstuck gedecoreerd en maken plaats voor een kunstwerk in plaats van nog meer ‘opbergruimte’. Een zo open en ruimtelijk mogelijke opstelling is essentieel in dit signalement.

INSPIRATOR

De in Parijs gevestigde architect Jean Nouvel is een van de grote creatieve geesten van de 21e eeuw. Gedreven door het idee dat architectuur een kunstvorm is, past de Fransman zijn creatie toe om verhalen te vertellen en beelden op te roepen door middel van architectuur en design. Naast spraakmakende werken zoals het Louvre Museum in Abu Dhabi en het nog te ontwikkelen Sharaan resort in AlUla, Saudi Arabia ontwerpt hij ook luxe avant-garde interieurs die de toekomst naar nu halen. In zijn Reflect keuken draait alles om reflectie, transparantie en ruimtelijkheid; een nieuwe richting in keukendesign.

Keukentrend Well-being
Ballerina

"Ruimte is luxe! In de exclusieve woonkeuken stroomt het daglicht binnen en komt er meer creativiteit in de opstelling van kasten, nissen en apparatuur. De gelaagdheid neemt toe en het kookeiland oogt minder zwaar.”

Keukentrend Well-being
Reformcph.com

DOORVERTALING

De expertise om mee te denken van keukenontwerp tot totale interieurbeleving is kenmerkend voor The Kitchen Art Studios. Inhakend op de nieuwste trends worden kastenwanden steeds verder doorgetrokken naar de zitkamer of werkkamer. Vanuit de doorvertaling van materialen en vormentaal ontstaat een mooie balans in het totale interieur.

Inspiratiebrochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!