Uit de Kunst

Keukentrend Uit de Kunst
Bitossiceramiche.it

Monique van der Reijden:

Uit de Kunst

Voor de trend ‘Uit de kunst’ wordt de leefkeuken vormgegeven als een abstract en geometrisch kunstwerk. Geïnspireerd door het werk van grote meesters uit de minimal art beweging zoals Sole LeWitt en Donals Judd worden The Kitchen Art Studios experts in het ‘less is more’ principe met tijdloos zwart-wit in de basis.

Het grote voordeel is dat een zwart-witte keuken in elke woonstijl tot zijn recht komt. Deze nieuwe kunstzinnige variant voegt hieraan toe dat juist de extreme abstractie met radicale vlak- en blokplaatsingen aanvoelt als een sfeervolle en hippe ruimte. Door het zwart-wit palet door te voeren tot in de kleinste details, zoals servies, lampen, vazen en hier en daar ook wat organische dessins en vormen, krijg je een wow-effect.

STREPEN EN BLOKKEN

De wijze waarop designer Ettore Sottsass op radicale wijze vormgaf aan zijn design is een grote bron van inspiratie voor de designers van nu. Deze zwart-witte vazencollectie van de oprichter van de beroemde Memphis group die gemaakt worden door het exclusieve Bitossi zijn een kunstzinnige decoratie in deze UIT DE KUNST trend.

KUNST OP TAFEL

Modeontwerper Hussein Chalayan heeft een design award 2022 gewonnen in de categorie ‘Best Tableware’ met het nieuwe servies voor Karaca. Uitgevoerd in zwarte en witte onderdelen nodigt het de gebruiker uit om speelse presentaties te maken met borden, schalen en kopjes in plaats van traditionele opstellingen. In zijn concept doordenkt hij het eetritueel en hoe we meer interactief en speels met elkaar kunnen dineren en eten op verassende wijze kunnen presenteren. De sculpturale eenvoud van het servies motiveert om vrijer en creatiever te zijn hierin. De tafel als wit of zwart ‘canvas’ voor een kunstzinnig diner.

Keukentrend Uit de Kunst
Karaca.com
Keukentrend Uit de Kunst
Kreon.com

FLUID FORCES

De opkomst van vloeiende lijnen en organische vormen is in de high-end keuken niet meer te stoppen. De aparte uitstraling van de keuken is evident met een rond, ovaal of organisch vormgegeven element. Een vorm komt het beste tot zijn recht in wit of zwart, dus in deze zwart-wit gerelateerde keukentrend is een ‘out-of-the-box’ vormentaal de toekomst. De ondernemers van The Kitchen Art Studios zoeken de grenzen op van persoonlijkheid, functionaliteit en sfeer in één abstract concept. Doordat je verzekerd bent van een kwalitatieve en duurzame materiaalkeuze en een optimale uitvoering van het maatwerk is deze high-end keuken als een kunstwerk waarin het goed vertoeven is.

FINAL TOUCH

Doordat het design van de UIT DE KUNST keuken veel verder gaat dan alleen de keukenkasten en het keukeneiland ontstaat de nieuwe kunstzinnige sfeer. De functionele verlichting verandert in een abstract lichtkunstwerk met het nieuwe lichtsysteem Kagi van Kreon. De betonnen of hardstenen vloer krijgt een intensere look & feel door een gelaagdheid van grijstinten, vegen en zichtbare zweems voor een natuurlijk en uniek effect. Vazen en karaffen zijn handgemaakt van Japans hout, kristalglas of porselein met een onregelmatige of juist extreem verfijnde afwerking. Een grote ronde tafel op één kolom versterkt het sculpturale karakter van de totale keuken en oogt ruimtelijk en minder kolossaal in wit.

"De sculpturale eenvoud van het servies, uitgevoerd in zwarte en witte onderdelen, nodigt de gebruiker tot speelsere presentaties.”

SPANNEND MARMER

Lamina is een design eettafel van topontwerper Hanne Peer voor La Chance Paris en is gemaakt van massief marmeren platen. Een waar kunstwerk in de open keuken, waarvoor de inspiratie afkomstig is van het conceptuele werk van architecten Claude Parent of John Lautner die schuine lijnen introduceerden in de architectuur van hun gebouwen voor meer dynamiek en het doorbreken van klassieke, strenge regels in architectuur. De zwart-witte marmersoorten met grote aderstructuren en de in keramiek en kunststof uitgevoerde ‘look-a-likes’ materialen zijn in opkomst.

Keukentrend Uit de Kunst
Lachance.paris
Keukentrend Uit de Kunst
Architecture Internationale

Inspiratiebrochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!