Sereen Steen

Keukentrend Sereen Steen

Monique van der Reijden:

Sereen Steen

Van oudsher is natuursteen een luxe element in de keuken. Nieuw is dat het natuursteen alle aandacht opeist in het keukenontwerp met grotere oppervlaktes en meer opvallende adering en structuren dan ooit. De keukentrend Sereen Steen heeft een monumentale uitstraling met natuurlijke kleuren waarin marmer of marmer look-a-like materialen centraal staan.

Deze greeploze keuken combineert natuursteen met unikleurige afwerking van keukenkasten, wanden en de vloer in wit, zwart of een neutraal beton grijze kleur. Accenten in goud en verweerd brons geven een vleugje glamour.  Door open kasten, de opkomst van de nis en blinde ‘smalle’ wandplanken ontstaan meer decoratiemogelijkheden.

PAINT PAPER LIBRARY

De nieuwe verfcollectie van Paint Paper Library heeft de nieuwste trendkleuren in een ton-sur-ton palet met een mooie matte finish. In combinatie met de toepassing van natuursteen in de keuken coördineert dit tot een mooi geheel. Laat de naturel kleuren en vormen ook in accessoires terugkomen zoals de designvazen van dbkd.se. Transparant glas bijvoorbeeld als vitrine kast of als tafelblad voor de eettafel geeft wat lucht en reflectie in het met steen gedomineerde interieur.

Keukentrend Sereen Steen
Keukentrend Sereen Steen
Littlegreene.nl

SYMMETRIE IS ACTUEEL IN DE MODERNE KEUKEN

Het symmetrisch plaatsen van een nis – eventueel met designapparatuur erin geplaatst – in een wandvullende keukenkast is zeer actueel in de moderne keuken. Door met ledverlichting te spelen wordt de nis nog meer een eyecatcher. Het kookeiland lijkt wel te zweven dankzij de led strip die onder de keukenkastjes en boven de rvs-plint geplaatst is. De combinatie van steenoptiek op de keukenfronten en het zwevende houten tafelblok warmt de sfeer op.

Onderschat niet de luxe van een kamerhoge glazen pui in de keuken. Het verhoogt het ruimtelijke gevoel en zo kan er altijd optimaal met daglicht gekookt worden en is deze keuken ideaal om als werkplek te gebruiken.

COMBINEER KOEL STEEN MET WARME ACCESSOIRES

De koele uitstraling van steenoptieken in de keuken doorbreekt u door extra aandacht te besteden aan decoratie en styling. Daar waar een lege hoek is of een lege wand decoreer je groots. Liever één grote, hoge pot met een tropische kamerboom dan een reeks kleine potten en plantjes in de vensterbank. Een groot kunstwerk of een verzameling prents bij elkaar gehangen in een blok versterkt de sfeer.

"Natuursteen creëert luxe in het interieur. Marmer, travertin, alabaster en onyx in uitgesproken kleuren en structuren zijn ‘en vogue’ voor in de nieuwe keuken.”

MIX NATUURSTEEN IN ACCESSOIRES

Zet een verzameling van de Albaster theelichten van topontwerper Michaël Verheyden op het kookeiland of eettafel en u heeft een decoratieve styling die s’ avonds ook nog eens sfeerlicht geeft. De marmeren objecten zijn tijdloos en benadrukken het natuurlijke en luxe karakter van de keuken.

Keukentrend Sereen Steen
Keukentrend Sereen Steen
Fermliving.com

Inspiratiebrochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!