Sculpturen van Stenen

trend-mvdr-sculpturen-van-stenen
Aidadenmark.com

Monique van der Reijden:

Sculpturen van Stenen

Een gedurfde toepassing van een opvallende steensoort in de high-end keuken staat centraal in deze trend. De Kitchen Art Studio ontwerpt het greeploze keukeneiland als een ‘sculptuur’ in de ruimte gemaakt van keramiek of composietmateriaal met de look van sterk geaderd en gekleurd marmer.

Het lijken stukken massief marmer wat zorgt voor een zeer exclusieve en gedurfde uitstraling. De magie van deze keukensfeer is de mix van exclusief en uniek maatwerk en stoere en duurzame materialen die zo uit de natuur lijken te komen. Zwart hout in combinatie met steen verhoogt de totale interieurbeleving. Een op maat gemaakte wandkast die doorloopt van de keuken naar de living is ontworpen als een abstract kubistisch kunstwerk, waarbij de twee materialen hout en steen elkaar versterken. Naast ‘opbergen’ draait het in bovenstaand wandkastontwerp om een plek voor design, kunst, boeken, vazen en bloemen die de sfeer maken in de open leefkeuken.

GROOT CONTRAST

De keukenmaterialen uit de nieuwe Evora collectie van Dekker Zevenhuizen zijn niet van echt marmer, graniet of onyx te onderscheiden, maar hebben de voordelen van keramiek en composietmaterialen. Deze keukenbladen zijn hitte-, kras- en vlekbestendig. Bij The Kitchen Art Studios bent u verzekerd
van de juiste toepassing en verwerking van deze luxe materialen dankzij hun ongekende kennis en vakmanschap. In deze nieuwe keukentrend signaleren we grotere contrasten in kleur met donkerbruin en cognac als nieuwe accenten.

Keukentrend Sculpturen van Stenen
Dekker Zevenhuizen
Keukentrend Sculpturen van Stenen
Baxter.it

ORGANISCH

Door de combinatie van strakke grafische lijnen en organische vormen verhoog je het gevoel van exclusiviteit in de open keuken. De eettafel is een belangrijke sociale plek die er best uit mag springen! De Ronchamp tafel van Baxter is uniek in vorm en materiaal. Het natuurstenen tafelblad is zo prachtig dat het werkt als een functioneel kunstwerk in het interieur. Omdat het natuurlijke kleuren zijn, matchen ze met de rest van de materialen in deze trendkeuken. Voor eetkamerstoelen is gekleurd leer als bekleding in opkomst en dit versterkt weer het exclusieve karakter.

"Kenmerkend voor The Kitchen Art Studios is de expertise om mee te denken van functioneel keukenontwerp tot de gewenste indeling en sfeer van het totale interieur. Deze afstemming is essentieel voor een high-end beleving.”

WILDE MATERIALEN

We gaan steeds extremer in het naar binnen halen van de natuur. Grote brokken natuursteen creëren in een architectonische strakke ruimte een aangename ‘verrassing’ in de verdeling van het interieur of het optisch kaderen van een zithoekje. In combinatie met een beroemde designklassieker in huis maak je het ‘goede smaak’ statement compleet. De fauteuil Pacha van Pierre Paulin voor Gubi is in een leren bekleding een stoer en comfortabel avant-garde element die je ook makkelijk kunt verplaatsen.

Sculpturen van stenen keukentrend
Gubi.com
Keukentrend Sculpturen van Stenen
Dekker Zevenhuizen

Inspiratiebrochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!