Ritme & Lineair

Keukentrend Ritme & Lineair
Architecture Internationale Comet

Monique van der Reijden:

Ritme & Lineair

De Xfactor in de trend Ritme & Lineair is het gebruik van hout in een ritmische structuur. Van keukenfronten met houten ribbelstructuur en verticale ruimteverdelers tot het creëren van een lijnenspel als ‘tweede laag’ met houten latten als handgrepen. De opkomst van deze modern-landelijke sfeer haakt in op de behoefte aan een luxe leefkeuken die warmte en authenticiteit uitstraalt. Door het gebruik van houtoptieken in combinatie met actuele ‘kleuren uit de natuur’ zoals terra, steenrood, hemelsblauw en groen versterkt u het landelijke karakter.

De lineaire vormgeving van de keuken alsook van het plafond, de wanden, de deuren en de overgang naar de rest van het interieur maakt sfeer architectonisch, ritmisch en luxe. Dankzij de voelbare structuur en de matte afwerking van nieuwe ‘hout’collecties in plaatmateriaal kan op duurzame wijze met de houtlook van de keuken gespeeld worden. Door de ribbels en het verticale lineaire effect ook in tegelwanden terug te laten komen wordt de sfeer versterkt.

 

VAKWERK

Deze witte keuken is verrassend actueel door het gebruik van houten schroten die op retro-chique wijze doorlopen tot in de nok. Het op maat gemaakte bankje en het doorgetrokken werkblad geven extra zit- en werkruimte met volop daglicht. De witte kastenwand is op maat gemaakt en dankzij de zwarte lijst in combinatie met de zwarte kozijnen ontstaat een abstract lineair kunstwerk. De smalle verticale open kast in zwart in de doorloop naar de living versterkt dit. De betonlook vloer zorgt voor rust en verkoeling van de totale sfeer. De trend Ritme & Lineair staat voor een architectonisch lijnenspel waarin een mix van materialen naadloos in elkaar overlopen, waarbij hout de nieuwe rode draad is.

Keukentrend Ritme & Lineair
Architecture Internationale
Keukentrend Ritme & Lineair
Toppstiles.co.uk

STYLINGTIP NATUURSTEEN

De mix van hout met natuursteen (look) in de keuken krijgt een trendy update door het gebruik van kleurvlakken – denk aan één wandkast in een actuele trendkleur – en het gebruik van tegels.

STYLINGTIP TERRACOTTA ROOD- EN BRUINTINTEN

Terracotta rood- en bruintinten zijn zeer actueel en verwarmen de totale sfeer. Kies één wand uit en laat de verfkleur doorlopen op het plafond voor een verrassend gezellig en ‘opwarmend’ effect!

STYLINGTIP ZICHTBARE STRUCTUREN

We willen graag materialen voelen en gewaarworden. Creëer deze tactiliteit door het toevoegen van materialen met duidelijk voelbare en zichtbare structuren voor een hogere sfeerbeleving.

"In de wereld van design zijn ribbelstructuren overal toegepast. Het is de grove en strakke structuur die het gevoel van tactiliteit verhoogt voor meer warmte en sfeerbeleving. Tot in de kleinste details en accessoires zoals vazen, servies en de nieuwe Toaster Plissé van Alessi zie je verticale ribbels terug!”

HOME PARTY

Het thuis entertainen is zeer actueel en dit vindt meestal plaats in de zitkamer en keuken. Op de grens van deze ruimtes is de thuisbar snel en gemakkelijk geïnstalleerd met deze Column Bar kast van Blacktablestudio. Je zet de kast als houten sculptuur los in de ruimte, maar de kast verandert in een hippe bar als je hem opendoet.

Ritme & Lineair keukentrend
Blacktablestudio.com
Keukentrend Ritme & Lineair
Architecture Internationale

Inspiratiebrochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!