Power of Living Light

Keukentrend Power of Living Light
Stiles - Pianosa Flaviker - Honey Cross

Monique van der Reijden:

Power of Living Light

Voor het high-end interieur is lichtheid, ruimte en duurzaamheid in design het nieuwe statussymbool. De internationale woontrend Quiet Luxury oftewel ‘stille luxe’ vertaalt zich naar ingetogen elegantie, warm minimalisme en vooral geen overdaad of blingbling. Architecten creëren een ultieme balans in kleur, tactiliteit en vorm voor een open, naturelle sfeer die naadloos van de keuken overloopt in de living.

Strakke lijnen, ritmische vlakverdelingen en symmetrie creëren functioneel overzicht en rust. Vloeiende, organische vormen versterken het natuurlijke gevoel. Hout en steen blijven ‘de leiding houden’ in het keukenontwerp met travertin, onyx, marmer en graniet als hero’s opgewarmd met ‘light’ variaties van eiken en walnoot. Nieuw is de hoeveelheid wit dat zich manifesteert in de keuken gemixt met bleke naturellen en pop-ups van pastel.­ Verrassend zijn zeldzame structuren en nieuwe variaties in ribbels en grovere, verweerde looks in steenadering en houtnerven die de exclusieve uitstraling van de keuken verhogen.

De gecompliceerdheid van het maatwerk neemt toe met kamerhoge greeploze keukenwanden voorzien van ingebouwde pantry’s met hightech apparatuur, uittrekbare legborden, dimbare verlichting en inschuifdeuren. Nieuwe open schappen systemen zijn niet alleen functioneel, maar werken ook als een abstract kunstwerk.

DE COME-BACK VAN WIT

Niet dat de witte keuken ooit helemaal weg is geweest, maar wél in het actuele trendbeeld; daar komt verandering in. Als reactie op de zwarte trendkeuken wint de witte keuken de komende jaren weer terrein met fronten en keukenbladen gemaakt van duurzame, hightech en hygiënische materialen zoals Fenix en Corian. Het naturellen wit palet – van sneeuwwit tot ijs en van krijt tot bleke kleitonen – voelt minder koud dankzij de combinaties met hout en natuursteen; de twee ‘essentials’ voor een warme en luxe beleving.

De nieuwe collecties composietsteen, laminaat en keramiek van Dekker Zevenhuizen zijn duurzaam, onderhoudsarm en hebben een niet van echt te onderscheiden look van beton en natuursteen met voelbaar reliëf. Door de optische echtheid van deze uiterst functionele materialen geef je de keuken een natuurlijke twist die of subtiel met een rustig patroon is of juist gedurfd met een xl marmeren adering.

Keukentrend Power of Living Light
Dekker Zevenhuizen - Toplaminaat

"De open keuken wordt nog meer ‘open’ met meer daglicht en ruimtelijkheid door het weglaten van de bovenkasten en vrijstaande losse keukenblokken die meer verspreid in de ruimte staan.“

Keukentrend Power of Living Light
Heju Architecture - Japandi Apartment

SAMENSPEL MET OOG VOOR DETAIL

De wit-georiënteerde decoraties van de Living Light keuken zijn tijdloos en subtiel met aandacht voor simpele, archetypische vormen en de nadruk op verschillende structuren; van glad, zacht en rond tot grof en verweerd. Abstracte kunst en design op tafel mag niet ontbreken. Bij de high-end keuken is de luxe afwerking en een gedetailleerde functionaliteit van de binnenzijde van elke schuiflade en kast net zo belangrijk als de buitenkant. Door de slimme vlakverdeling uitgevoerd in luxe hout in combinatie met een transparant front verhoog je niet alleen het werkplezier, maar ook de sfeerbeleving in het dagelijks gebruik van de keuken. De esthetiek en duurzaamheid van gebruiksvoorwerpen neemt toe.

Inspiratiebrochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!