Metal Chic

Keukentrend Metal Chic
Architecture Internationale

Monique van der Reijden:

Metal Chic

De nieuwe texturen van metaal en metallic optieken zijn inspirerend en afwisselend om een geheel nieuwe sfeer te creëren in zowel de moderne, industriële als landelijke keuken. De look van cool rvs en duurzaam lichtgewicht aluminium werkt goed in contrast met de matte, natuurlijke look van hout, natuursteen en beton. De warmere messing en brons optieken geven een delicate glans aan de exclusieve keuken. Nu alles in huis draait om materiaalbeleving is metaal naast hout en steenoptieken, sterk in opkomst en oogt strak, stoer en tijdloos.

“Voor mij is de mix van duurzaam rvs en aluminium – 100% recyclebaar! – met donker hout en gekleurd marmer de ultieme materialenmix in de trendkeuken anno 2024. Er zijn meer mogelijkheden om te spelen met creatieve contrasten in het keukenontwerp. Verweerde, grove structuren van hout met het glanzende en gladde van metaal. Het meest gedurfd is metaal te combineren met een uitgesproken gekleurd en sterk geaderde marmersoort. Dat voelt als nieuwe luxe aan!” (Monique van der Reijden)

HIGH TECH INSPIRATION

Dankzij de hightech snufjes van de nieuwste apparatuur gaat wassen, koken en koelen steeds makkelijker, efficiënter en beter. Via apps is op afstand bediening en controle mogelijk. Actueel zijn gekleurde glazen fronten, touchscreens, ingebouwde baksensoren en camera’s, full steam plus functies en energiezuinige watertoevoer. Los daarvan wordt de vormgeving luxer en mooier. Strakke, stille en energiezuinige afzuigsystemen worden bijna onzichtbaar ingebouwd voor openheid en meer ruimte in de keuken.

siemens-kookplaat
Siemens
Keukentrend Metal Chic
Studio Yumakano_Rust Harvest Furniture_ph

RECYCLING & UPCYCLING

Voor de styling van de Metal Chic keuken zijn handgemaakte accessoires gemaakt van geoxideerd metaal, verweerd glas en vintage hout. Het upcyclen van bestaande materialen of het gebruiken van off-cuts vanuit de industrie is een duurzame manier om het luxe interieur te verduurzamen.

GLANZEND METAAL EN LED-LICHT

Een ruwe steenfineer op de fronten geeft deze open keuken een chique uitstraling. Essentiële sfeermakers voor een luxe uitstraling zijn de metallic achterwand en het aanlichten van de wandplanken en het keukenblad met led strips.

"Het meest gedurfd is metaal te combineren met een uitgesproken gekleurd en sterk geaderde marmersoort. Dat voelt als nieuwe luxe aan.“

METAL CHIC 2.0

Als Kitchen Art Studios kijken we graag nog verder in de toekomst, al is het wellicht nog niet meteen ‘verkrijgbaar’ of vandaag toepasbaar, maar over een jaar tijd wel. Dit doen we met de trend Metal Chic 2.0. Deze is meer ‘out-of-the-box’ en inspireert op een manier dat je niet alleen maar naar een keuken kijkt, maar naar de totale designbeleving. Hierin zie je de experimenten met de nieuwe bewerking van metalen, zoals het ‘aangetaste effect’ op metaal. En bijvoorbeeld het beeld van de keuken in een klassiek umfeld met een bruin-zwarte gradiënt in het metaal is een spectaculair trendbeeld.

Keukentrend Metal Chic
Architecture Internationale

Inspiratiebrochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!