Hout & Zwart

Keukentrend Hout & Zwart

Monique van der Reijden:

Hout & Zwart

De modern-landelijke keuken voelt natuurlijk, sereen en stoer aan. De totale interieursfeer loopt van de zitkamer naadloos over in de keuken met het hout in de hoofdrol voor een tijdloos, warm en natuurlijk gevoel. Houtfineer als wanddecoratie is een nieuw trendsignalement en wordt gecombineerd met een leem gestucte wand en vlakke vloeren in beton- of natuursteenlook. Door de toevoeging van zwarte meubelen en accessoires komt er dynamiek in de sfeer voor een mooie balans.

Bij de inrichting van de keuken wordt gespeeld met verschillende materialen in verschillende structuren; van grafische ribbelstructuren tot grove houtstructuren en steenoptieken met duidelijk voelbaar reliëf. Een ambachtelijk gemaakte ronde eettafel en houten stoelen met leren bekleding worden in de open keuken steeds vaker gecombineerd met een open en markante designkast waarin servies op een decoratieve manier wordt gestyled. Juist de mix van een strak keukenontwerp met designmeubelen die ‘op zichzelf staan’ qua vorm en concept, maakt de keuken minder steriel en meer sfeervol.

Voor een ruimtelijk effect kiest men vaker voor het weglaten van de bovenkastjes daar waar gekookt, gewerkt en gespoeld wordt. Opbergruimte wordt op een andere plek in de keuken gecreëerd door een wand vullende kastenwand met geïntegreerde apparatuur of in de pantry. De achter de kookplaat verzonken afzuigkap en de inductie met werkbladafzuiging wint aan populariteit in plaats van een groot, hangend element dat eigenlijk ruimte en het zicht weg neemt.

HOUTNERF TREKT DE AANDACHT

Je staat nog dichter bij de natuur met hout dat een duidelijk zichtbare nerf heeft en daardoor een verhoogd decoratieve uitstraling. Door keukenkasten niet tot op de grond door te laten lopen met een hoge plint afwerking maar juist op pootjes te zetten ontstaat de look van een dressoirkast. De keuken doet minder ‘zwaar’ aan en voelt ruimtelijker. Door het lichte hout te combineren met zwarte lijnen en ronde vormen in meubelen en accessoires krijg je een mooi contrast met een tijdloos karakter.

Keukentrend Hout & Zwart

"Doorbreek rechte lijnen in de keuken met ronde en organische vormen in meubelen en accessoires voor meer sfeerbeleving."

Keukentrend Hout & Zwart
101cph.com

NIEUWE MUST-HAVE

In de woonkeuken is een ronde eettafel de nieuwe ‘must-have’. Makkelijk te verplaatsen en door het kleine formaat heel gezellig om aan te eten en koffie te drinken of te gebruiken als werkplek. Nu de huishoudens kleiner worden, we vaker thuiswerken en we meer ‘vers’ dan voorraad hebben is een flexibele multifunctionele inrichting de nieuwe insteek.

PERFECTIE VAN DE IMPERFECTIE

Met de collectie Rural brengt beeldhouwster Anita Le Grelle een ode aan de vrije natuur. De naam verwijst naar het organische karakter van het servies; nooit perfect en een beetje ruw doordat in de afwerking van het servies de buitenkant niet werd geglazuurd. Mooi om van te eten én om mee te decoreren dankzij de variatie in kommen, schaaltjes en additionele vazen.

CONTRAST MET ZWART

Zwart geeft kracht. In de nieuwe woontrends en dus óok in de keuken ‘neutraliseert’ zwart de vaak zachte uitstraling van lichte kleuren en natuurlijke materialen die de meeste mensen in de basis toepassen. De sfeer in de keuken blijft natuurlijk maar wordt door het contrast met zwart meteen een stuk moderner en stoer.

Keukentrend Hout & Zwart
Open kast Bastone | Poiat.com
Keukentrend Hout & Zwart
RUR:AL van Anita Le Grelle voor serax.com

Inspiratiebrochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!