Haciënda Style

Keukentrend Haciënda Style
Oyoylivingdesign.com

Monique van der Reijden:

Haciënda Style

We lopen warm voor meer ‘latin vibes’ in de keuken. De invloed van uitheemse culturen op onze manier van koken en eten is groot. Het keukenontwerp verrast ook steeds vaker met tropische kleuren en materialen zoals terracotta en een ton-sur-ton bruin kleurenpalet gecombineerd met tropische houtsoorten voor een warme ‘outdoor’ look. Grafische motieven verwerkt in handgemaakte kleden versterken deze authentieke sfeer in de rest van het interieur.

De stoere, zwarte keukenwand in deze ‘Haciënda Style’ keuken is een verrassend sfeerelement dankzij de open structuur en de zwevende brede lades van grof hout. Dit keukenblok voelt meer als gezellige bar en luxe pantry aan en nodigt uit om met elkaar te koken en te praten.

COMBINATIES

Door het hout van het schier-kookeiland door te laten lopen in de wand en de blinde wandplanken vol handgemaakt keramiek is de landelijke stijl hier compleet. Gekleurd terrazzo servies is een manier om wat extra vrolijke kleuraccenten aan de keuken toe te voegen. Mix met tropische planten en cactussen.

Keukentrend Haciënda Style
Varite van simonklenell.com

HACIËNDA STYLE

Een keukenblok in een monochroom palet van terracotta waarbij ook de wanden, de deuren en accessoires mee zijn genomen het keukenontwerp. Door te kiezen voor een ton-sur-ton kleurenpalet in een kleine ruimte behoud je ruimtelijkheid. De warme uitstraling van de nieuwe ‘kleuren uit de woestijn’ die het interieur op dit moment veroveren signaleren we ook in de keuken. We wanen ons in een Zuid-Amerikaanse haciënda style vol mensen, gezelligheid en natuurlijk heerlijk eten en drinken ten overvloede.

BURNT RED

Niet alleen marmer maar ook gekleurd natuursteen zoals Travertin is een trendsignalement in interieur. De Epic tafel van GamFratesi voor Gubi is een sculpturaal meubel gemaakt van Burnt Red travertinsteen en is geïnspireerd op Griekse zuilen en de Romeinse architectuur. De monumentale ronde vorm, het sterk geaderde tafelblad en de hexagon tafelpoot zijn elementen waarmee de ‘Latin Vibes’ keukensfeer versterkt wordt op een luxe manier.

“Gekleurd glas, organische vormen en ribbel structuren zijn hot; decoreer de keuken met de vazen van Simon Klenell en laat de sfeer sprankelen!”

HOTEL EXPERIENCE

Door te reizen krijgt u een andere blik op de wereld, uw levensstijl en het interieur. Aanrader is het onlangs geopende Hotel Menorca Experimental waar je de ultieme, nieuwe landelijke woonstijl beleeft. Dit complete gerenoveerde oude landhuis is nu een Haciënda Style hotel waar elke ruimte, nis, terras en zithoekje tot in detail gestyled is volgens de nieuwste trends. De handgemaakte accessoires, rotan meubelen en sfeerlampen van gevlochten materialen versterken dat tropische gevoel.

Keukentrend Haciënda Style
Menoraexperimental.com | Ph. Korel Balans
Keukentrend Haciënda Style
Fondi Bondi, studioesteta.com.au, ph. Tessa Ross Phelan

Inspiratiebrochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!