Dark Chocolate

keukens-leveranciers-NEXT125
Next125

Monique van der Reijden:

Dark Chocolate

De verleidelijke smaak en donkere kleurenmix van pure chocolade is een metafoor voor de luxe sfeer in deze trendkeuken. Donkere houtsoorten zoals walnoot, teak, wengé en vintagelook eiken zijn het ‘nieuwe chic’. Ze werken in het interieur als een duurzame en natuurlijke warmtebron voor de sfeer. De exclusieve associatie wordt versterkt door de combinatie met sterk geaderde natuursteen en ‘aardse bruinen’ als nieuwe trendkleuren palet. We halen de ruige, ongerepte natuur in huis met donker hout en ‘wow effect’ steensoorten die zeldzaam en eeuwenoud ogen. Voor een exclusieve en gedurfde uitstraling wordt de achterwand van de nis voorzien van één stuk natuursteen met verticale gelaagdheid in de marmeradering.

Ingebouwd licht maakt van de nis een sfeerdecor. De natuurlijke magie van de materialen wordt versterkt door verder te combineren met donkere bruin en antraciet. Handgrepen, schroeven, scharnieren en andere functionele details zijn weggewerkt en niet zichtbaar zodat je puur de materialen beleefd.

De lineaire vormgeving van de keuken alsook van het plafond, de wanden, de deuren en de overgang naar de rest van het interieur maakt sfeer architectonisch, ritmisch en luxe. Dankzij de voelbare structuur en de matte afwerking van nieuwe ‘hout’collecties in plaatmateriaal kan op duurzame wijze met de houtlook van de keuken gespeeld worden. Door de ribbels en het verticale lineaire effect ook in tegelwanden terug te laten komen wordt de sfeer versterkt.

TOPSTUK

Nu we met werk en vrije tijd flexibeler omgaan is de behoefte aan meerdere zitplekken in huis gegroeid. We zitten informeel aan de bar van het keukeneiland of we zoeken de rust aan de formelere eettafel. De eetkamertafel Rough van Collection Particuliere werkt als een topstuk in de ruimte; de organische vorm verzacht de natuurlijke sfeer en brengt balans in contrast met de strakke lijnen en blokvormen van de keuken.

LEICHT keukens
Leicht
Dark Chocolate trend keukentrend
Collection Particuliere_Samuel Accoceberry

NATUURLIJK ZWART

Zwarte steen en houtsoorten uit de natuur zijn niet 100% zwart maar de ‘bijna zwarte’ look van mat afgewerkt donkerbruin gebeitst eikenhout en antraciet natuursteen geven de succesvolle zwarte keuken een chique, meer natuurlijke draai. De natuurlijke ‘onregelmatige’ en voelbare structuren – van bobbelig en ruw tot verweerd – voelt meer synchroon met de natuur en versterkt het gevoel van well-being en tijdloze luxe.

IN CONTACT MET BUITEN

Zoveel mogelijk in contact met de natuur betekent een toename van optimaal uitzicht en toegang naar buiten. Vrijstaand geplaatste keukens, eilanden en kasten verdelen en kaderen optisch de ruimte en dankzij de toegepaste materialen met donkere hout- en natuursteenoptieken ontstaat een luxe, natuurlijke sfeerbeleving.

LICHTSCULPTUUR

Met een op maat gemaakt lichtsculptuur uit de Ballet Collectie van Brand van Egmond maak je een luxe statement in het interieur. Doordat de grootte en vorm wordt afgestemd op de persoonlijke stijl van de bewoners werkt de lichtsculptuur als een sieraad in de ruimte.

"De open kast – hoog en laag – maakt deel uit van het keukenontwerp als ruimteverdeler naar de living en biedt ruimte voor accessoires, kunst en luxe servies. Dit maakt de sfeer persoonlijker en gezellig.“

SYMMETRIE & RITME

Het signalement in de architectuur van de keuken is meer symmetrie en ritmische, gelijke vlakverdeling in het ontwerp. In het ontwerp van (open)kasten, positioneren van nissen en kookeilanden tot en met de plaatsing van de inductie kookplaat. De keuken staat centraal en vaker ‘in het midden’ gepositioneerd, toegankelijk vanuit elke ruimte binnen én naar buiten. De Pure Bridge inductie kookplaat van AEG met brugfunctie koppelt twee kookzones aan elkaar zodat grotere pannen of langwerpige schalen met dezelfde temperatuur gebruikt kunnen worden. Alleen bij gebruik zijn de kookzones zichtbaar.

AEG Ecoline
AEG

Inspiratiebrochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!