Colorblock

Colorblock keukenaccessoires

Monique van der Reijden:

Trend Colorblock

Spelen met contrasterende kleurvlakken in de nieuwste trendkleuren is de simpele formule voor de trend Colorblock. Maar je moet dit wel durven! In de keuken ontstaat een grafisch beeld dat doet denken aan een abstract, modern kunstwerk. Met gekleurde plaatmaterialen in matte optieken, gekleurd glas en – tegels kun je vele kanten op. In deze ontwikkeling neemt de trendkleur blauw het voortouw en zijn kleuraccenten in oranje, zalm, roze en knalgroen ook een signalement.

 

De basis voor de Colorblock keuken is wit. Het gaat hier om slechts één opvallend element zoals een keukenblok met vijf verschillende gekleurde fronts. Dat is al voldoende om de kunstzinnige en vrolijke sfeer te creëren. Net als op een groot wit canvasdoek komen de kleurvlakken zo het beste tot hun recht.

Door in het interieur de fellere kleuren her en der terug te laten komen ontstaat de coördinatie. Gekleurd glaswerk, een bijzettafeltje of glazen wandkastje; perfect om de kleurbeleving compleet te maken.

RIBBELS

Niet alleen kleur geeft extra dynamiek aan de tactiliteit van een groot vlak. Ook structuur speelt hierin een belangrijke rol. Bij een moderne keuken wordt dit bijvoorbeeld gecreëerd door een ribbel-structuur terug te laten komen op de keukendeurtjes en bij landelijke keuken komt dit bijvoorbeeld tot uiting door het gebruik van hout met een dikke, voelbare, houtnerf als werkblad.

Blauwe kast met ribbels
Studioulanowski.com | Michelle Young
Colorblock eetkamer beige
Moscow apatments | Supaform studio

BREDER DENKEN

Bij een kleurvlak zien we in de nieuwste keukenontwerpen dat de kleurvlakken doorlopen op de wanden, de vloer en het plafond. De keukenkastjes wordt als het ware optisch ‘opgenomen’ in een breder kleurvlak waardoor een meer abstract kunstzinnig beeld ontstaat.

RUIMTE VERDELER

Een kleurvlak werkt optisch als een ruimteverdeler. Door in een open keuken een groot monochroom kleurenvlak toe te passen is de overgang naar de andere leefruimte meteen duidelijk. De keukenblokken en het kookeiland worden in 1 materiaal met verzonken tafelblad in 1 kleur vormgegeven als sculpturale elementen in de ruimte.

“Color blocking: de keuken als abstract kunstwerk."

INSTAGRAM VRIENDELIJK

Steeds vaker oriënteren we ons online voor inspiratie en de nieuwste trends. En wat blijkt: Vrolijke kleuren en patronen worden het meest ‘geliked’. Een Instagram vriendelijk interieur klinkt misschien vreemd maar het is de grootste trend van dit moment; kleurrijke ruimtes die goed fotograferen en waar je vanuit elke hoek een andere verrassing te zien krijgt.

Door alle oppervlakten in de ruimte – inclusief het plafond – te voorzien van een kleurvlak krijg je een 360 graden sfeerbeleving; een nieuw fenomeen!

 

De hanglamp Carnival boven het kookeiland werkt als een sierraad in het interieur; Het kristalglas in de trendy kleurencombinaties en grafische dessins van DesignByUs voor Reflections Copenhagen verrijkt meteen de totale sfeer in de keuken.

Keukentrend Colorblock
Colomboserboli.com
Colorblock lampen
Carnival group

Inspiratiebrochure aanvragen

Bent u geïnteresseerd geraakt door onze keukentrend? Vraag dan onze inspiratiebrochure aan voor nog meer keukeninspiratie!