Brand van Egmond

brand-van-egmond-keukens-lassen-lamp
Brand van Egmond

Onbegrensde mogelijkheden

Brand van Egmond

Liefde voor handwerk in combinatie met eindeloos geduld zorgt ervoor dat het atelier van Brand van Egmond een toonaangevende speler is op het gebied van vervaardiging van lichtobjecten. Het begon allemaal in 1989 met de bedoeling om zonder beperkingen te creëren.

TOONAANGEVENDE LICHTOBJECTEN

Met oprichter en ontwerper William Brand aan het hoofd groeide het atelier uit tot een toonaangevende speler op het gebied van vervaardiging van lichtobjecten. Brand van Egmond werkt uitsluitend met topmaterialen in de lichtobjecten. De ontwerpen zijn tijdloos en van een kwaliteit die generaties lang mooi blijft.

INTUÏTIEVE BEDIENING EN DETECTIE FUNCTIE

Wilt u de gehele collectie designlampen bekijken van Brand van Egmond? Kijkt u dan op hier op de website van Brand van Egmond. Onze specialisten maken graag een passend voorstel waarin de lichtsculpturen van Brand van Egmond zijn verwerkt. Daarnaast is het mogelijk om het atelier en de showroom van Brand van Egmond in Naarden (op afspraak) te bezoeken. Onze specialisten vergezellen u graag in dit bezoek, om u van een passend voorstel te kunnen voorzien. Bekijk hier een aantal lichtobjecten binnen de collectie.

brand-van-egmond-keukens-staafjes-lamp
Brand van Egmond
Brand van Egmond Orpheus collectie
Brand van Egmond

ORPHEUS COLLECTIE

Ontdek de meest recente collectie van Brand van Egmond: de Orpheus, geïnspireerd op één van de meest legendarische verhalen uit de Griekse mythologie. Onze diverse en prachtige planeet biedt een rijkdom aan schatten in de vorm van edelstenen. De Orpheus, handgemaakt in het atelier in Naarden, kan een verscheidenheid aan edelstenen in haar hand dragen, zoals een dieppaarse amethist of gouden pyriet.

 

Betoverende en verrassende composities kunnen gecreëerd worden door meerdere lichtsculpturen van Orpheus te combineren. Ontdek de Orpheus collectie en de met zorg geselecteerde edelstenen en mineralen, elke steen met een uniek verhaal en kracht.

Kitchen-art-studios-keukens-blog-brand-van-egmond-kaarsen-lamp-hout
Brand van Egmond

SHIRO COLLECTIE

Door alle overbodige decoratie weg te laten, ontstaat ruimte voor de geestelijke rust van waaruit een nieuwe collectie kan groeien. De Shiro – Japans voor kasteel – is het resultaat van een deconstructieproces. Teruggebracht tot niets meer dan het strikt noodzakelijke is deze collectie een lichtend voorbeeld van evenwicht en balans. Hierdoor zegeviert sereniteit over chaos.

 

De Shiro collectie is verkrijgbaar in diverse hanglampen, zoals bijvoorbeeld deze lange hanglamp die de tafel over de hele breedte verlicht. Maar ook een Shiro ring en verticale hanglampen vindt u terug in de collectie.

Kitchen-art-studios-keukens-blog-brand-van-egmond-kaarsen-lamp-hout
Brand van Egmond

LOUISE COLLECTIE

Met bijna zorgeloze verrukking ontwierp William zijn nieuwste collectie: Louise. Een eenvoudig armatuur, in een aangenaam ritme gedecoreerd met glazen lantaarns. Ook het vleugje chaos, nooit ver weg in de ontwerpen van William Brand, is aanwezig: de verschillende kleuren en posities van de glazen lantaarns zorgen voor een vrolijk effect. Het armatuur is standaard verkrijgbaar in burnished brass en de lantaarns in 4 verschillende soorten glas: brons, helder gesatineerd, grijs en iridiserend.

 

De Louise collectie is beschikbaar in een kroonluchter, diverse soorten hanglampen, een plafonnière, vloerlampen, tafellampen en wandlampen.

Brand-van-egmond_Ersa-collection
Brand van Egmond

ERSA COLLECTIE

Vroeg in de ochtend, wanneer het eerste daglicht de duisternis wegneemt, krijgen we soms een klein natuurwonder te zien: dauwdruppels, gevormd in de nacht. De Ersa designlamp collectie van Brand van Egmond is volledig gebaseerd op deze denkwijze.

 

In de Ersa collectie vindt u diverse verleidelijke eyecatchers om uw eetkamer, kookeiland, bar of keuken passend te verlichten. Zo biedt de collectie diverse kroonluchters en hanglampen, maar ook een plafonnière, vloerlamp en wandlamp.

Kitchen-art-studios-samenwerkingen-brand-van-egmond-keukens-gewei-lamp
Brand van Egmond

EVE COLLECTIE

Mens-zijn houdt in dat wij ons ervan bewust zijn dat er krachten spelen die groter zijn dan wijzelf, van de majestueuze kracht van de natuur tot de diepste verlangens in onze ziel. Elegant en sierlijk, met een onmiskenbare innerlijke kracht, is de nieuwe Eve geschapen. De vrucht die ze draagt is verleidelijk.

 

De Eve collectie is standaard beschikbaar in drie soorten kroonluchters: rond, ovaal voor langwerpige tafels en een conische kroonluchter.

Geïnspireerd geraakt?

Wilt u de gehele collectie designlampen bekijken van Brand van Egmond? Kijkt u dan op hier op de website van Brand van Egmond.
Vraag ter inspiratie onze inspiratiebrochure aan.