Betoverend Ijsland

ijsland-rick-moorman-water-met-berg

Vakantiehotspot van Rick Moorman

Hét koude Ijsland

Onlangs interviewden wij Rick Moorman van het unieke winkelconcept House of Men en vroegen hem naar zijn vakantiehotspot. Een hotspot die zeker in de top vijf staat – en waar hij niet over uitgepraat raakt – is het fraaie en rustige IJsland. Dit koude paradijs heeft een magische indruk op Rick Moorman achtergelaten. In dit blog delen we alle plekken die u niet mag missen als u een bezoek brengt aan IJsland.

INGREDIËNTEN

IJsland is het eiland dat bekend staat om de uitgestrekte ijsvelden, watervallen, geisers, gletsjermeren, vulkanen en prachtige fjorden. Gaat uw voorkeur uit naar winters weer of toch behagelijkere temperaturen? Heel het jaar door kunt u gunstig naar IJsland reizen. Ontdek de koele schoonheid van IJsland, want er zijn genoeg indrukwekkende plekken te bezoeken in veelzijdig IJsland.

DE GOUDEN CIRKEL

Een prachtige en zeker onmisbare ervaring is de Golden Circle route. Deze 300 km lange weg komt langs tal van bekende plekken, de indrukwekkende Faxi waterval of het stadje Gullfoss. Vergeet beslist op deze route niet het Kerið meer te bezoeken.

Gouden cirkel zonsoondergang Ijsland

"De bezienswaardigheden langs de Golde Circle route zijn het meest indrukwekkende wat ik ooit heb gezien tijdens mijn reisavonturen over de hele wereld. Dit is zeker een onmisbare route om te volgen in IJsland” – Rick Moorman

The-kitchen-art-studios-blog-ijsland-rick-moorman-reykjavik-silver-beeld

REYKJAVIK

Een bezoek aan de hoofdstad mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw reis naar IJsland. In ca. 30 minuten van de luchthaven Keflavik rijdt u naar het prachtige Reykjavik. Bezoek daar bijvoorbeeld kathedraal Hallgrimskirkja. Dit is een uiterst bijzondere kathedraal met een opvallende toren. Ook aan kunst geen tekort! U kunt Sun Voyager (Sólfar) bezoeken. Dit kunstwerk is gemaakt van roestvrij staal en brengt een ode aan de zon en staat voor hoop, vooruitgang en vrijheid. En wilt u de uitzonderlijk mooie natuur van dichtbij beleven? Boek dan eens een walvistocht.

The-kitchen-art-studios-blog-ijsland-rick-moorman-reykjavik-silver-beeld
Reisvormen.nl

MÝVATN

Rijd rond in het vulkanische gebied Mývatn. Het meer gelegen in het noorden van IJsland – op zo’n 105 kilometer ten zuiden van de poolcirkel – is een fantastisch natuurgebied om te fietsen en te wandelen. Het gebied staat wereldwijd bekend om de wilde eenden- en ganzenpopulatie, dus zeker voor de vogelliefhebber een onmisbaar gebied om te bezoeken.

The-kitchen-art-studios-blog-ijsland-rick-moorman-reykjavik-kerk

OVERIGE HOTSPOTS

Uiteraard zijn er nog tal van hotspots die nog niet benoemd zijn, maar zeker wel een bezoek waard zijn, zoals de een op na grootste stad Sauðárkrókur, de Blue Lagoon, de Diamon Circle – alternatieve rustigere route dan de Golden Circle – en de meest krachtige waterval Dettifoss. Genoeg te doen en te zien in magnifiek IJsland!

Geïnspireerd geraakt?

Vraag ter inspiratie onze inspiratiebrochure aan.