The Ultimate Winter Cake

Pillows Hotels The Ultimate Winter Cake

Pillows host Anna van den Vondel

THE ULTIMATE WINTER-CAKE

Bij Pillows Hotels houdt men ervan om iedereen te laten genieten van goed eten. Het liefst in hun eigen restaurants, maar net zo goed delen ze graag recepten voor thuis. Zeker in deze tijd. Dit recept voor cranberry cake is perfect voor tijdens de koude herfstdagen. Lekker samen met een kop koffie of thee. Zoet van smaak, smeuïg, stevig, maar niet te zwaar en met een explosie van cranberry’s.

INGREDIËNTEN

  • 4 eieren
  • 250 g ongezouten blokjes boter (op kamertemperatuur)
  • 440 g suiker
  • 130 ml melk (op kamertemperatuur)
  • 300 – 400 g bloem
  • 1 vanillestokje
  • Schil van een sinaasappel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • Halve cup cranberry’s

"Deze smaakvolle cake geeft elke gelegenheid een extra feestelijk tintje. Zoet van smaak, smeuïg, stevig, maar niet te zwaar en met een explosie van cranberry’s."

The Ultimate Winter Cake

DE VOORBEREIDING

1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Vet de cakevorm in met boter, zodat de cake niet blijft plakken wanneer u deze uit de vorm wilt halen.

HET MAKEN VAN DE MIX

1. Begin met het mixen van de eieren, voeg vervolgens de suiker en boter toe totdat er een gladde substantie ontstaat. Voeg daarna de melk toe.
2. Voeg de vanille en geraspte sinaasappelschil toe en combineer dit met het bakpoeder en de bloem tot een dik mengsel.
3. Wanneer u de cakevorm gaat vullen, zorg dan dat er een randje van ongeveer 3 vingers overblijft aan de bovenkant van de vorm, zodat de cake kan rijzen.
4. Voeg als laatste de cranberry’s toe, maar niet te veel. Cranberry’s zijn vrij zwaar en blijven anders plakken aan de bodem.

CHECK, CHECK, DUBBELCHECK

1. Controleer na 45 minuten of de cake klaar is. Gebruik een satéprikker en prik deze in het midden van de cake. Wanneer deze zonder resten van het beslag eruit komt, is de cake gaar.
2. Haal de cake pas uit de vorm tot de cakevorm is afgekoeld en laat de cake na het verwijderen van de vorm nog 1 uur afkoelen.

FINISHING TOUCH

Maak de cake helemaal af met wat suikerpoeder en extra cranberry’s.

Geïnspireerd geraakt?

Klik hier voor het complete recept. Vraag ter inspiratie onze inspiratiebrochure aan.